iPhone 11 – tre måneder senere

For tre måneder siden valgte jeg at opgradere fra en iPhone 8 Plus til en iPhone 11. Efter at have læst diverse blogs og anmeldelser, havde jeg fået en forståelse af, at det ville det være en væsentlig opgradering.

 Jeg debatterede med mig selv i et stykke tid, om jeg bare skulle vente på den næste iPhone. Men iPhone 11 slog min tidligere telefon i skærm, processor, kamera og batteri. Det er de mest væsentlige ting for mig, så jeg endte med at købe den.

Den første uge med min nye iPhone.

Kameraet var den vigtigste opgradering for mig. Jeg havde haft min tidligere iPhone i et par år, og kameraerne i smartphones har forbedret sig voldsomt i mellemtiden. Derudover er 11’eren en af de mest budgetvenlige iPhones på markedet lige nu. Dens processor er i samme kvalitet som de dyrere iPhone 11 Pro og 11 Pro Max. Siden jeg ikke havde behov for den allerdyreste telefon på markedet, var dette den bedste løsning for mig.

iPhone 11’eren er slank, og har en bagside af glas med matte sider. Telefonen er udstyret med et dobbeltkamera, en ultravidvinkel- og en vidvinkellinse, samt en Liquid Retina LCD-skærm.

Da jeg modtog telefonen, testede jeg kameraet med det samme. Jeg gik udenfor for at prøve den. Kameraet levede op til mine forventninger, og jeg skød straks en masse billeder af bygninger og naturen i byen. Den ultra-vidvinklede linse kom virkelig til sin ret, da jeg skulle tage billeder af nogle mere detaljerede ting. Det første, jeg brugte linsen til, var at tage et flot billede af min latte på café med en veninde (bare kald mig basic). I dagslys bliver billederne skarpe og detaljerede.

Apple har introduceret et nyt ”Night mode” med dette kamera. Det gør det meget lettere for mig at tage gode billeder, når lyset er dårligt.

Jeg lagde hurtigt mærke til, at lyden også var langt bedre end på min forrige telefon. Det smalle design giver mig et bedre greb om den – men selve displayet på skærmen er større. Jeg var vant til knappen på skærmen på min forrige telefon. Den er væk på iPhone 11, så jeg skulle vænne mig til at bruge Face ID. Det var også en mulighed på den gamle telefon, men jeg havde vænnet mig til at bruge den fysiske knap til at låse telefonen op med.

Er telefonen det værd?

I forhold til prisniveauet, er iPhone 11 en klar vinder for mig. Den koster en tredjedel mindre end dens storebror, iPhone 11 Pro Max. Telefonen koster mindre end den tilsvarende iPhone XR fra forrige år, så prisniveauet er faldet. Den har ikke det bedste display, men det er ret godt. Hvis du ser 11 Pro Max og 11’eren ved siden af hinanden, kunne du nok godt se forskel.

Jeg er samlet set glad for mit køb af telefonen. Den har en god hardware, som gør apps og spil hurtige. Så hvis ikke du har behov for alt det, den dyreste model har, vil jeg anbefale, at du køber iPhone 11. Din pengepung vil takke dig, og du får en god telefon, hvor du ikke behøver at gå på kompromis. Som Apple selv siger, så har iPhone 11: ”Just the right amount of everything”.

Leave a Reply