Derfor skal du overveje en luft til vand varmepumpe

Når det bliver vinter, så er det vigtigt, at man har et godt varmesystem i ens hjem. Et dårligt varmesystem kan gøre ens varmeudgifter unødvendige høje, da det ikke præsterer særlig godt i forhold til prisen.

Her kan du læse mere om, hvorfor du skal vælge en luft til vand varmepumpe.

Skal du have et nyt varmesystem?

Hvis du lige nu har et gammelt olie- eller gasfyr, så har du garanteret oplevet, hvor høj din varmeregning kan blive. Det er ikke alle som har nok haveareal til at have en jordvarmepumpe, men det betyder ikke, at du ikke har mulighed for at spare på dine varmeudgifter. En luft til vand varmepumpe kan både bruges til opvarmning af rum og vand.

Selvom luft til vand varmepumper er en smule dyrere i brug end en jordvarmepumpe, så kan det stadig betale sig at investere i et, mere end at blive ved med at bruge et gammelt fyr til at varme dit hus op.

Du kan nemt finde luft til vand varmepumpe pris på nettet.

Hvad kræver en varmepumpe af dit hus?

Hvis du gerne vil have en varmepumpe, så kræver det, at dit hjem er godt isoleret. Fremløbstemperaturen på vandet fra pumpen ikke så høj som det fra et fyr. Det betyder, at huset helst skal være godt isoleret for, at pumpen kan varme dit hjem ordentligt op. Det er også en god idé at øge arealet som afgiver varme. Det kan du blandt andet gøre ved at skifte dine radiatorer ud med gulvvarme.

Hvordan fungerer en luft til vand varmepumpe?

Når du har en luft til vand varmepumpe, så er det varmeenergien i luften som bliver udnyttet til at give varme til dit hjem. Når du installerer en varmepumpe, så er der en del, som skal placeres udenfor, og en del, som skal placeres indenfor.

Ventilatoren placeres udenfor dit hus i en god rækkevidde til delen på indersiden. Ventilatoren bruges til at trække luften udefra forbi en varmeveksler. Her overføres den varme som er i luften til et kølemiddel. Her bruges en kompressor til at hæve trykket, hvilket øger temperaturen i kølemidlet.

Det nye opvarmede kølemiddel ledes ind til varmepumpes inderdel ved brug af en isoleret ledning, hvor det bruges til at opvarme vand, som kan bruges både som brugsvarm og rumopvarmning. Når vandet så er blevet opvarmet, så kan kølemidlet transporteres tilbage til kompressoren, hvor det hele kan gentages igen.

Leave a Reply