Sådan skaber du rigere dyreliv i haven

Vil du gerne stå op til fuglesang om morgenen? Og vil du se en lille hjort i skumringen foran dit hus? Så er du kommet til det helt rigtige sted! Herunder får du nemlig en guide til, hvordan du skaber rigere dyreliv i haven. Måske er det lettere, end du egentligt går og tror!

Opsæt et fuglebad

Ønsker du at stå op til fuglesang om morgenen, kræver det selvfølgelig, at du har fugle i din have. Du kan tiltrække fugle på flere forskellige måder. Du kan blandt andet vælge at opsætte et fuglebad. Fuglene bruger blandt andet fuglebadet, når de skal have noget at drikke, og når de skal vaske sig. Der er altså gode muligheder for at få et stort antal fugle ind i haven ved hjælp af et fuglebad. Der findes et hav af forskellige, flotte fuglebade på markedet. Find netop dét, der passer til din have! Ønsker du yderligere at forkæle fuglene i din have, kan du opsætte et fuglehus. Her kan du fodre fuglene med brød og nødder. Er du heldig, vil fuglene være så trygge i fuglehuset, at de bliver vinteren over!

Sæt pris på insekterne

Der er desværre rigtigt mange danskere, der fjerner de mange insekter, der findes i naturen og i haven. Ønsker du at skabe et rigere dyreliv i din have, skal du sætte pris på insekterne fremfor at fjerne dem. Uden insekterne er der nemlig ikke føde til eksempelvis fugle og pindsvin. Er der ikke føde nok i din have, vil de større dyr ikke titte frem. Lader du insekterne være, vil du hurtigt opleve, at de små, søde dyr kommer frem for deres skjul og ud i din have.

Plant pollenblomster

Vil du gerne have de mindre dyr, som eksempelvis sommerfugle og bier, til at besøge din have, skal du plante pollenblomster og forskellige planter. Mange jager bierne væk, men dette er en stor fejl. Du kan nemlig gavne af biernes bestøvning! Bierne er med til at bestøve og befrugte dine planter og afgrøder. Det er disse planter og afgrøder, som vil tillokke større planteædere. Lader du altså bien bestøve dine pollenblomster og planter, vil du hurtigt opleve rigere dyreliv i din have.

Lad de gamle træer så

Store træer er det perfekte levested for gnavere som eksempelvis egernet. De lille væsen er særligt glad for ældre og begroede træer, hvor den kan samle nødder og have en smule privatliv. Har du et gammelt nåletræ eller bøgetræ i din have, skal du ikke være for hurtig med motorsaven! Det er nemlig særligt i disse træer, egernet trives. Ønsker du at beholde egernet i din have over længere tid, kan du med fordel investere i en foderautomat. Egernet er et ganske intelligent dyr, og du skal derfor være sikker på, at foderautomaten kan åbnes, så egernet selv kan kigge ned og finde føde.

Leave a Reply