Der er mange fordele ved at få en markise

Når sommeren nærmer sig, solen titter frem og man kan se, at alt bliver grønnere, så får man også lyst til at sidde ude og nyde vejret. Mange danskere higer efter solens stråler og et skud D-vitamin, især efter en lang og hård vinter. Selvom nogle er villige til at tage sydpå, for at jagte solens stråler, så er der også mange, der gerne vil nyde dem fra deres egen terrasse eller balkon. Men man kan også få for meget af det gode, og her er det godt at have en markise, der kan rulles ned.

Solens stråler kan være skadelige

Med en markise kan man hurtigt og effektivt skabe skygge, og dermed skærme sig for solens skadelige stråler. Se mere om markiser og få et godt tilbud på https://www.gundsoe-markiser.dk/. Selvom der er mange fordele ved at suge solen og D-vitamin til sig i begrænsede mængder, så er der ligeledes mange skadelige konsekvenser ved at udsætte huden for UV-stråling. Derfor skal man altid have mulighed for at søge i skyggen. Hvis man har små børn, vil det ligeledes være godt at kunne skabe øjeblikkelig skygge for dem. Man kan bruge en parasol, men det vil aldrig være lige så effektivt, da solen bevæger sig i løbet af dagen og dermed også skyggen. Så skal man til at flytte rundt på den, hvilket er besværligt. Det er også et meget begrænset område, hvor der vil være skygge. Udover at skærme for solen, så vil en markise forlænge sommeraftenerne på terrassen. Man kan effektivt holde på varmen, når den er rullet ud, så man ikke påvirkes af den kølige aftenluft. Desuden skærmer den effektivt mod duggen. Så kan man nemt sidde udenfor, selvom solen for længst er væk, og nyde aftenen med noget koldt at drikke og et brætspil.

Forskellige markiser med mange muligheder

Der findes mange forskellige markiser. De fås med flere typer stel, som vælges alt efter hvilke monteringsmuligheder, man ønsker. Man kan få dem i forskellige design og stilarter, så de passer til den bygning, de skal sidde på. Selve dugen fås også i mange farver, både stribede og ensfarvede. Det er dog vigtigt, at dugen er indfarvet og at mønsteret ikke er påtrykt. Så holder den til al slags vejr og vind. Man kan vælge at installere en markise med enten håndsving eller motor. Hvis man gerne vil undgå at forlade pladsen i liggestolen, når man skal rulle den ud, så skal man vælge en med fjernbetjent motor. Man skal desuden overveje, om den skal have sol- og vindstyring, som gør, at markisen ruller ind, når solen forsvinder eller hvis det begynder at blæse. Når man vælger forhandler, skal man sikre sig, at der er garanti på det produkt, man køber. Det vil også være en fordel, at der er mulighed for at få udført service, hvis noget går i stykker eller ikke fungerer, som det skal. Man skal altid vælge det sted, hvor man får den bedste rådgivning og sikker montering.

Leave a Reply